Lindberg Lyd AS

INNSPILLING  .:.  REDIGERING  .:.  MIKS/MASTERING  .:.  FORMATERING

Lindberg Lyd HOME

MENNESKENE  .:.  PRISER/BUDSJETT  .:.  REFERANSER  .:.  ARTIKLER  .:.  FORSIDEN

Europas første innspilling i DXD .: nyheter 3. juni 2006

Lindberg Lyd AS gjennomførte denne uken Europas aller første innspilling i DXD-format. Begivenheten fant sted i Selbu kirke med Marianne Thorsen og Trondheimsolistene. Mozarts fiolinkonserter ble selvfølgelig produsert i multikanal 5.1

Introduksjonen av digital lyd på begynnelsen av 80-tallet skapte en storm i Hi-Fi-miljøet; uttrykk som "hard og kald", "kvantifiseringsstøy" og "LP låter mye varmere" dominerte debattene rundt CD-formatet. DXD feier nå denne diskusjonen av banen. Digital eXtreme Definition er et profesjonelt lydformat som formidler analoge kvaliteter. Digitale lydformater er "veien som frakter analoge opplevelser", og veien skal være bred og jevn. DXD gir en 32 BIT motorvei med en målefrekvens på hele 352.8 kHz per kanal. Super Audio CD er produktet som bringer denne opplevelsen ut til forbrukeren. Med DXD måler vi 4 ganger så mye data som DSD (11,2896 Mbit/s). Dette gir oss rom for redigering og nivåjusteringer før vi konverterer ned til DSD (2.8224 Mbit/s) ved formatering til SACD. Hybrid SACD ser ut som en vanlig CD og kan også spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.

Lindberg Lyd AS er blant de første i Europa som tar i bruk DXD- og SACD-teknologi. Signalkjeden er like enkel og kort som den er teknisk avansert; Fantastiske musikere og eventyrlig musikk i et vakkert rom -> DPA 130V mikrofoner -> Millennia Media mikrofonforsterkere -> SPHYNX2 konverter -> PYRAMIX arbeidsstasjon. Den tekniske løsningen er utviklet av Lydrommet AS, Merging Technologies Inc, Digital Audio Denmark og Lindberg Lyd AS.

Marianne Thorsen underviser i fiolinspill på Royal Academy of Music i London og er professor på konservatoriet i Trondheim. Hun har gjort flere innspillinger for det britiske plateselskapet Hyperion, og leder som utøver The Nash Ensemble of London og Leopold String Trio.

Trondheimsolistene har tidligere samarbeidet med solister som Anne-Sophie Mutter for Deutsche Grammophon og Herbjørg Kråkevik og Ole Edvard Antonsen for Universal Music. Øyvind Gimse er ensemblets kunstneriske leder.

Mozarts fiolinkonserter med Marianne Thorsen og Trondheimsolistene utgis på SACD av musikkmerket 2L i september 2006.


Selbu kirke 30. mai - 3. juni 2006

Marianne Thorsen fiolin
TRONDHEIMSOLISTENE Øyvind Gimse

W.A.Mozart: Fiolinkonsert # 3, 4 og 5

Produsert av Lindberg Lyd AS
Morten Lindberg, produsent
Hans Peter L'Orange, tekniker
for musikkmerket 2L
Utgivelsesdato: 15. september 2006

Marianne Thorsen / Trondheimsolistene
Marianne Thorsen / Trondheimsolistene
Marianne Thorsen / Trondheimsolistene
Marianne Thorsen / Trondheimsolistene
DPA-mikrofoner

Morten Lindberg
20©06 Morten Lindberg