Lindberg Lyd AS

INNSPILLING  .:.  REDIGERING  .:.  MIKS/MASTERING  .:.  FORMATERING

Lindberg Lyd HOME

MENNESKENE  .:.  PRISER/BUDSJETT  .:.  REFERANSER  .:.  ARTIKLER  .:.  FORSIDEN

NY INNSPILLING MED TRONDHEIMSOLISTENE
i Selbu kirke, november 2007 .: news November 16th 2007

Dere som har satt pris på MOZART kan nå virkelig glede dere til neste utgivelse med TrondheimSolistene. I forrige ukes innspilling i Selbu kirke hevet vi musikk- og lydopplevelsen ennå noen hakk ved hjelp av fem identiske DPA 4041S mikrofoner. Lyden fra hver mikrofon holdes isolert helt frem til hver av dine surroundhøyttalere. For Lfe-kanalen benyttet vi en DPA 4003 med L50B akustisk trykkutligner. Det er ikke behov for dynamisk prosessering eller frekvenskorreksjon når råmateriale klinger så godt! Innspillingen er gjort i lydformatet DXD (Digital eXtreme Definition).

Besetningen i TrondheimSolistene varierer i denne innspillingen fra 16 strykere i Britten's Simple Symphony og Bjørklund's Carmina til 22 strykere i Bartok's Divertimento og Bacewicz' Concerto for Strings. Kammerorkesteret ledes av Øyvind Gimse. Geir Inge Lotsberg og Anders Nilsson alternerer som konsertmestere.

Dette melder daglig leder for TrondheimSolistene om produksjonen: TrondheimSolistene opplever samarbeidet med Lindberg Lyd som utfordrende i positiv forstand. Som produsent klarer Morten å fremheve og trekke frem egenskapene som ligger i orkesteret på en måte som tenner den ekstra gnisten som er nødvendig for å skape et produkt hvor TrondheimSolistene yter maksimalt musikalsk. Lindberg Lyd sin musikkforståelse, parret med nysgjerringheten og viljen til å gå nye lydtekniske veier, passer meget godt til TrondheimSolistenes profil som et orkester som ønsker å utfordre grenser og stadig søke mot løsninger som gjør at orkesteret er i utvikling. Måten samarbeidet med Lindberg Lyd fungerer på under innspillingen i Selbu Kirke bidrar sterkt til at TrondheimSolistene stadig tør å ta nye sjanser i innspillingssituasjonen, og på den måten klare å tøye grensene stadig lenger.

Produsert i Selbu kirke, 8.-14. november 2007, av Lindberg Lyd AS
Morten Lindberg, produsent og lyd-designer
Hans Peter L'Orange, innspillingstekniker

DIVERTIMENTO publiseres av musikkmerket 2L i mars 2008

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk kvalitetsensemble av musikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble grunnlagt i 1988 av professor Bjarne Fiskum, og var i mange år en arena for profesjonell konserterfaring for strykere ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Gjennom sine konserter over store deler av Europa og turneer i USA, Japan og Brasil har TRONDHEIMSOLISTENE utviklet seg til et internasjonalt ensemble av rang.

Øyvind Gimse tok over som kunstnerisk leder i 2002, og har videreført utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE til å bli et ensemble med stor programbredde og musikalsk vidsyn. Energi, kreativitet og pågangsmot kjennetegner aktiviteten, og konsertene preges av humør, spontanitet og intensitet. Orkesteret samarbeider med solister som Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Martin Fröst, Ole Edvard Antonsen Solveig Kringlebotn og Arve Tellefsen. Fremfor alt er samarbeidet med Anne-Sophie Mutter et tydelig bevis på TRONDHEIMSOLISTENES kvalitet, og innspillingen av Vivaldis ”Årstidene” på Deutsche Grammophon har blitt lovprist over hele Europa.

TRONDHEIMSOLISTENES seneste Europaturne med Mutter i februar/mars 2007 ble et nytt høydepunkt i orkesterets karriere. På ny ble de største konsertarenaer erobret med stor suksess, og det ble gjort en ny innspilling av Bach sine fiolinkonserter på Deutsche Grammophon som vil bli lansert våren 2008 hvor orkesteret igjen turnerer med Anne-Sophie Mutter, denne gangen til Kina, Taiwan, Sør-Korea og Japan.

Orkesteret har gjort en rekke innspillinger, av bl.a. Grieg-verker, flere bestillingsverker og store romantiske verk som Tsjaikovskijs Serenade og Strauss` Metamorfoser. TRONDHEIMSOLISTENES diskografi inkluderer nå totalt hele 25 plateinnspillinger hvorav flere er prisbelønte. Orkesterets nyeste innspilling, av Mozarts fiolinkonserter med Marianne Thorsen som solist, ble tildelt Spellemannpris for beste klassiske innspilling i 2006.


Trondheimsolistene, Selbu Church 2007

Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007
Trondheimsolistene, Selbu Church 2007

FLERE BILDER (flash-galleri)

 

Morten Lindberg
20©07 Morten Lindberg

Trondheimsolistene, Selbu Church 2007

 

Introduksjonen av digital lyd på begynnelsen av 80-tallet skapte en storm i Hi-Fi-miljøet; uttrykk som "hard og kald", "kvantifiseringsstøy" og "LP låter mye varmere" dominerte debattene rundt CD-formatet. DXD feier nå denne diskusjonen av banen. Digital eXtreme Definition er et profesjonelt lydformat som formidler analoge kvaliteter. Digitale lydformater er "veien som frakter analoge opplevelser", og veien skal være bred og jevn. DXD gir en 32 BIT motorvei med en målefrekvens på hele 352.8 kHz per kanal. Super Audio CD er produktet som bringer denne opplevelsen ut til forbrukeren. Med DXD måler vi 4 ganger så mye data som DSD (11,2896 Mbit/s). Dette gir oss rom for redigering og nivåjusteringer før vi konverterer ned til DSD (2.8224 Mbit/s) ved formatering til SACD. Hybrid SACD ser ut som en vanlig CD og kan også spilles på alle tradisjonelle anlegg og datamaskiner.

Lindberg Lyd AS er blant de første i Europa som tar i bruk DXD- og SACD-teknologi. Signalkjeden er like enkel og kort som den er teknisk avansert; Fantastiske musikere og eventyrlig musikk i et vakkert rom -> DPA 130V mikrofoner -> Millennia Media mikrofonforsterkere -> SPHYNX2 konverter -> PYRAMIX arbeidsstasjon. Den tekniske løsningen er utviklet av Lydrommet AS, Merging Technologies Inc, Digital Audio Denmark og Lindberg Lyd AS.